друкувати


У Калуші відкрили пам’ятник Романові Шухевичу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-30 03:50:32

У Калуші нарешті сталася довгоочікувана подія – відкриття пам’ятника генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу.

Розпочалися урочистості з площі Героїв, де відбудбулося покладання квітів до пам'ятних знаків Степану Бандері і розстріляним учням торгівельної школи.

Після чого всі вирушили парадною ходою з духовим оркестром до встановленого пам'ятника Роману Шухевичу, де і відбудеться урочиста церемонія його відкриття.

Свідками цієї знакової для Калущини події стали сотні калушан та багаточисельні гості.

Зокрема, на відкритті був присутній син Головнокомандувача — Головний командир УНСО, Герой України Юрій Шухевич.

Як і планувалося, церемонія пройшла без партійної символіки, лише із синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами.

Нагадаємо, Калуською міською радою з ініціативи Калуської міської та районної організації Української Національної Асамблеї, за підтримки та зверненням Координаційної ради політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування Калущини, було прийнято рішення про спорудження пам’ятника Роману Шухевичу у місті Калуші, затверджено склад авторської групи з проектування пам’ятника та надано дозвіл Координаційній Раді на відкриття рахунку для накопичення коштів на проектування та спорудження пам’ятника. Сам проект належить скульптору Ігорю Семаку. 30 червня минулого року відбулося урочисте встановлення та освячення символічного каменя на місці, де уже зараз урочисто відкрито пам’ятник. 9 листопада 2011 року була створена акція громадська ініціатива «Загальна мобілізація», у рамках якої проводився збір коштів на проектування і спорудження пам’ятника генералу-хорунжому УПА. 2500 людей та 83 організації особисто доєдналися до збору коштів. В результаті громадою зібрано 170 тисяч гривень. Варто зауважити, що всі прізвища людей, які долучилися до акції, будуть занесені до Літопису створення пам’ятника Роману Шухевичу у місті Калуші.

Джерело: Калуш FM