друкувати


2 липня розпочне роботу система подання електронних заяв для вступу до ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-27 05:00:06

2 липня, з початком вступної кампанії, розпочне роботу система "Подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів". Прийом електронних заяв від абітурієнтів буде здійснюватися до 31 липня 2012 року.

Електронні заяви можуть подавати випускники минулих років: з сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2008, 2009, 2010, 2011 та 2012 рр., та з атестатами про середню освіту 2000-2012 рр.

Вступник до ВНЗ взагалі не надсилає жодних листів. Він обирає на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua навчальний заклад, факультет, спеціальність, спеціалізацію. Після цього тисне на "Відправити заяву" та бере участь у конкурсному відборі для вступу до вищих навчальних закладів. Дублювати подання електронної заяви (і через інтернет, і особисто до приймальної комісії ВНЗ) не потрібно.

Відповідь від представників приймальних комісій ВНЗ повинна надійти впродовж доби. У разі, якщо абітурієнт не отримав підтвердження від ВНЗ у зазначений період, заявка на участь у конкурсному відборі до ВНЗ вважається недійсною. Якщо підтвердження від ВНЗ не надійшло, подавач заяви може подати електронні документи повторно, або зробити це традиційним способом – віднести необхідну документацію до приймальної комісії обраного ВНЗ.

Усі абітурієнти пільгових категорій мають документально підтвердити наявність пільг у приймальній комісії до оголошення конкурсу. Тому подання електронної заяви через систему "Подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів" є неможливим.

Факт подачі заяви в електронній формі фіксується у Єдиній державній електронній базі з питань освіти автоматично.

Джерело: Освітній портал