друкувати


Ще одного мешканця Богородчанщини госпіталізували з укусом змії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-27 12:15:36

Богородчанський район останнім часом фігурує мало не в усіх добових зведеннях рятувальних служб, коли йдеться про напади змій на людей. На жаль, не став виключенням і вчорашній день.

Так, як повідомили «Коломия ВЕБ Порталу» у територіальному управлінні МНС України в Івано-Франківській області, вчора, близько 13-ї години до Богородчанської центральної районної лікарні було госпіталізовано 55-річного жителя села Луквиця, що у вказаному районі. Медики діагностували йому укус змії.

Як стало відомо, чоловік натрапив на отруйного гада у лісовому масиві, поблизу рідного села. Наразі стан його розцінюють як задовільний.

Слід зазначити, що сезон збирання лісових ягід, який в даний час триває на Прикарпатті, приваблює до лісових масивів чимало мешканців прилеглих населених пунктів, для яких такий промисел – непогане джерело доходу, а подекуди і засіб для виживання. Логічно, що такий наплив людей не подобається представникам місцевої плазуючої фауни, яких раніше зливи вигнали з насиджених місць високо у горах, а тепер з нового місця виганяють люди. Тому, йдучи до лісу, слід бути максимально обережним і завжди пам’ятати: ти тут не один.

Автор: Сергій БІЛИЙ