друкувати


ДАІ Прикарпаття та знімальна група ICTV провели спільний рейд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-26 05:00:08

Відпускний сезон у розпалі, тож на дорогах південних та західних областей значно побільшало транспорту. Працівники ДАІ без уваги відпускників не залишають. Постійна профілактична робота у цей період вкрай необхідна, адже намагаючись якомога швидше дістатись місць відпочинку, водії частенько порушують правила, сідають за кермо у втомленому стані, не враховують температурний режим.

Днями Державтоінспекція Прикарпаття спільно з журналістами одного з центральних телеканалівпровела профілактичну акцію «Будь уважним, попереду дальня дорога!». Саме під таким гаслом представники ЗМІ працювали з нарядом ДПС на виїзді з Івано-Франківська.

Одинадцята година ранку, а на дворі +28С, досить спекотно. Водії, які очікують у своїх автомобілях на пасажирів, відкрили двері навстіж, адже з кожною годиною температура підвищується. Велика кількість водіїв вже готова відправитись у довгоочікувану відпустку, а більшість прикарпатців вирушать саме на узбережжя Чорного та Азовського морів, натомість до Карпат приїде також немало відпочивальників.

Водій з Вінниці, який порушив швидкісний режим, запевняє інспекторів ДАІ та журналістів, що взагалі то їздить за правилами, - «Їду до родичів, залишилось 40 км, хочеться скоріше, адже від ранку за кермом, тому і додаю швидкості». Вінничанин погоджується, що основними причинами ДТП залишаються перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил обгону, керування транспортними засобами у нетверезому стані. Обіцяє більше не порушувати.

Ще з десяток водіїв зупиняються, хто запитати чи у правильному напрямку рухається, інші цікавляться де можна перепочити.

Кожному водію працівники ДАІ передали інформаційну листівку «Як підготуватись до далекоїдороги». У зверненні до водіїв вказано, як підготуватися до мандрівки, що необхідно брати з собою, де можна перепочити.

У ДАІ впевнені, що проведення такої профілактичної роботи допоможе вплинути на свідомість водіїв, і зробити рух на автодорогах безпечним і комфортним для всіх учасників дорожнього руху.

Автор: Констянтин КУЛАК
Джерело: Прес-служба УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області