друкувати


У Прикарпатському військово-спортивному ліцеї розпочалась вступна кампанія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-26 11:15:11

У Прикарпатському військово-спортивному ліцеї розпочалась вступна кампанія для учнів, що закінчили 7-й клас загальноосвітніх шкіл. Вже багато років цей навчальний заклад є гордістю Прикарпаття, а юнаки у парадних військових одностроях неодмінно приймають участь у всіх урочистостях, що відбуваються на обласному рівні.

За словами керівника ліцею полковника Миколи Мартинюка про те, що популярність навчального закладу невпинно зростає свідчить той факт, що в цьому році заяви на вступ написало набагато більше кандидатів ніж у попередні роки. Загалом же буде набрано три класи по 28 учнів кожен. За роки навчання ці юнаки опанують не тільки загальноосвітній курс навчання, але й отримають посилену фізичну підготовку та основи знань військової справи. Весь ритм життя у ліцею побудований на армійський лад. Хлопці живуть та навчаються, хоча і за полегшеним, але все ж таки військовим розкладом, ходять у наряди, вчаться стройовому кроку, опановують зброю та випробовують себе у польових виходах. А їх вихователі, це військовослужбовці, які мають за плечима чималий багаж знань офіцерської служби. Та побуту вихованців може позаздрити будь-який навчальний заклад – годують хлопців чотири рази на день. Всі продукти, які постачаються до їдальні проходять обов’язкову сертифікацію на відсутність шкідливих речовин. Вихованці ліцею багато мандрують цікавими та визначними місцям України, їздять на змагання тощо. Для їх навчання підібрано фаховий педагогічний колектив, про рівень їх роботи красномовно свідчить той факт, що 98 відсотків цьогорічних випускників ліцею успішно склали іспити до вищих навчальних закладів.

На цьогорічних кандидатів чекають іспити з Української мови, математики та фізкультури. Крім того вихованці мають пройти тести на психологічну стійкість. Та все це не лякає ні хлопчаків, яких манить військова романтика, ні їх батьків. Завершаться іспити вже наступного тижня і першого вересня 84 хлопця вдягнуть новенькі камуфляжі та займуть своє місце у загальному ліцеїстському строю.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України