друкувати


Коломийський театр приймав участь у Міжнародному фестивалі в Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-24 12:06:36

Ґала-концертом закінчився 27 травня дводенний ХХVI Дитячий фестиваль української культури в Ельблонзі, організований місцевим відділом Об’єднання українців у Польщі.

У заході взяло участь близько 260 дітей з пунктів навчання української мови Поморського та Вармінсько-Мазурського воєвідств. Фестиваль проходив під почесним патронатом голови парламентської комісії нацменшин Мирона Сича.

Уже кілька років – завдяки співробітництву ОУП з Театром ім. Александра Севрука в Ельблонзі – наші молоді артисти можуть виступати на сцені саме цієї знаної установи. Доброю традицією заходу є те, що його програму доповнюють виступи професійних виконавців з України.

Цього разу глядачі побачили виставу «Як наші діди парубкували» у виконанні акторів Коломийського театру ім. І.Озаркевича. Дітям і молоді, які брали участь у фестивалі, організатори забезпечили безкоштовний вхід на виставу.

Сам фестиваль, завжди кольоровий та веселий, мав теж серйозніший відтінок. Як і низку інших цьогорічних українських заходів Польщі, його присвячено 65-й річниці Акції «Вісла».

Джерело: Nasze Slowo