друкувати


На Івано-Франківщині розпочався літній купальний сезон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-21 11:40:02

На Івано-Франківщині розпочався літній купальний сезон. На жаль, не обійшлося без трагічних випадків на воді. З початку червня цього року на водоймах Прикарпаття втопилося 9 мешканців краю.

Останні трагедії мали місце на території Косівського, Коломийського та Городенківського районів. Так, 16 червня в річці Рибниця поблизу міста Косів потонув 52-річний місцевий житель. 17 червня в річці Прут між селами Ганів та Семаківці Коломийського району втопився 44-річний житель села Дебеславці того ж таки району. 18 червня нещастя сталося на Городенківщині. У селі Дубки в місцевому ставку потонув 32-річний місцевий мешканець.

Загалом з початку на водних об’єктах області втопилося 16 осіб, з них - 1 малолітня дитина.

Причини трагічних випадків на воді з року в рік залишаються практично незмінними: дорослі найчастіше гинуть з власної необережності, через нехтування елементарними правилами безпечної поведінки під час купання або ж перебуваючи у воді в нетверезому стані, а з дітьми лихо трапляється здебільшого тоді, коли вони відпочивають на водоймах без нагляду дорослих.

Шановні мешканці Івано-Франківщини! Управління Держтехногенбезпеки в області та Територіальне управління МНС в області звертаються до вас з проханням бути обережними під час відпочинку поблизу водойм і дотримуватись таких правил безпеки: не купайтеся в необладнаних, неперевірених місцях, уникайте води зі швидкою течією, не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах, не заходьте у воду в нетверезому стані, не запливайте далеко від берега, не пірнайте у воду з берегів водойм чи дерев; не влаштовуйте у воді ігри; дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час катання на плавзасобах. Шановні батьки! Не залишайте малолітніх дітей без нагляду поблизу водойм! Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Джерело: Територіальне управління МНС України в Івано-Франківській області, Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області