друкувати


Коломийщину відвідала делегація Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-19 03:40:16

18 червня 2012 року Коломийщину відвідала делегація Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). Заступник Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Руді Лухманн; керівник проектів з питань здоров’я та розвитку дітей Валерія Таран; керівник програм з комунікацій та розвитку Анна Суходольська; асистент проектів з питань здоров’я та розвитку дітей Наталія Кошовська відвідали пологовий будинок Коломийської центральної районної лікарні, жіночу консультацію та школу відповідального батьківства.

Також відбулась зустріч з членами Координаційної Ради Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини».

Упровадження Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» здійснюється в районі з 2009 року. З метою реалізації даної програми розроблено районну соціальну програму «Спияння здоров’ю матері та дитини на період до 2013 року» в установах освіти Коломийського району. У 2009-2010 навчальному році, над її реалізацією працювали 4 практичні психологи району: Турківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Нижньовербізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – реалізація модуля «Сходинки до твого здоров’я»; Отинійського та Корницького дошкільних навчальних закладів – реалізація модуля «Разом до гармонії: Розвиток дитини раннього віку».

У 2010 – 2011 навчальному році проведено тренінг – курси для практичних психологів та соціальних педагогів та навчальні тренінгові заняття для дошкільних практичних психологів та вихователів району.

Для реалізації районної соціальної програми «Спияння здоров’ю матері та дитини на період до 2013 року» в медичних установах Коломийського району: надано і відремонтовано приміщення для школи відповідального батьківства; у штатну чисельність Центральної районної лікарні введено посаду психолога; у районі функціонує 4 школи відповідального батьківства (Коломийська, Отинійська, Гвіздецька та Печеніженська). В рамках Програми медичний персонал Коломийського пологового будинку пройшов тренінгові та теоретичну підготовку за програмною тематикою, а також в розрізі співпраці розроблено деталізовані та адаптовані до близьких умов власні медичні протоколи, програми підготовки медичного персоналу.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА