друкувати


Прикарпатські аграрії готуються до жнив

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-19 11:40:08

Цього року аграрії Івано-Франківської області планують зібрати 155,6 тис. га зернових та зернобобових культур, що на 18,7 тис. га (13,4 %) більше, ніж торік. Про це на колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ОДА Василь Брус.

За його словами, до збору врожаю на Прикарпатті залучать 900 зернозбиральних комбайнів, 168 жниварок, 490 зерноочисних машин, близько 1400 вантажних автомобілів.

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк акцентував увагу на ефективному використанні цього арсеналу техніки під час гарячої жнивної пори. Якщо у якомусь господарстві раніше завершили жнива, можуть допомогти іншим, і техніка при цьому не буде простоювати даремно – переконаний голова ОДА.

Мовилося на колегії й про забезпечення господарників пально-мастильними матеріалами (нині 60% від потреби), підготовку зерносховищ (окремі з них несертифіковані), кредитування селян, державні дотації на утримання молодняку ВРХ.

Серед основних рішень колегії – забезпечення щоденного моніторингу збирання сільськогосподарських культур, контролю за наявністю кредитних та матеріально-технічних ресурсів для проведення жнив у оптимальні терміни, розробка заходів щодо підготовки ґрунту під урожай 2013 року з урахуванням науково обґрунтованих норм структури посівних площ.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА