друкувати


Свято безпеки у лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-18 02:00:08

Літо - пора відпочинку і оздоровлення, коли сонце, повітря та вода стають найкра­щими друзями дітей. Все ж не потрібно забувати, що саме під час відпочинку у легкій невимушеній ат­мо­сфері дітям можна пояс­нити і проде­мо­н­ст­рувати ба­га­то потрібних для їхнього бе­з­пе­чного життя речей, на­га­дати елемента­рні, але такі необхідні у повсякде­нні правила. Саме цю функцію покликані зді­йс­нювати Дні безпеки життєдіяльності, які влітку проводя­ться в дитячих оздоровчих за­кладах Прикарпаття.

Чудове та феєричне свято безпеки організували працівники Управлінь Держтехногенбезпеки та МНС в області для юних відпочивальників лікувально-оздоровчого комплексу "Дружба", що у селі Новоселиця Долинського району. Воно, без сумніву, стане одним із найнезабутніших дитячих вражень від перебування у цьому таборі. А запам’ятався захід цікавою розповіддю людей у погонах про користь та небезпеку вогню і води, основні причини і жахливі наслідки пожеж та людської недбалості під час літнього відпочинку і в побуті.

Практично жоден із дітей у реальному житті ще не мав можливості побачити, а тим паче торкнутися справжньої рятувальної техніки та спорядження, приміряти бойовий одяг рятувальника і особисто спостерігати, як гасять пожежу професіонали. А чудова та змістовна вікторина на пожежну тематику закріпила в пам’яті дітей необхідні знання і дала змогу переконатися, чи готові школярі діяти за умов реальної загрози.

Переможці вікторини, конкурсів кращого малюнку на тему безпеки життєдіяльності та одягання бойового спорядження пожежника отримали з рук працівників Управління Держтехногенбезпеки в області пам’ятні подарунки. І, хоча призи дісталися не усім, дружній та святковій атмосфері урочистого заходу це ніяк не завадило.

"Щороку влітку у нашому таборі відпочиває приблизно 1600 дітей, - пояснює директор лікувально-оздоровчого комплексу "Дружба" Михайло Гродзіцький. - І, хоча програма їхнього перебування тут є надзвичайно різноманітною та насиченою, найперше, що згадують, - цікаві розповіді і чудові конкурси, організовані вашими працівниками. Така кількагодинна зустріч дає школярам набагато більше інформації з безпеки життєдіяльності, аніж десяток теоретичних уроків. Це якраз неспростовне підтвердження відомого прислів’я "краще один раз побачити, ніж сто разів почути".

Схожі заходи уже незабаром проходитимуть і в інших дитячих оздоровчих таборах Івано-Франківщини. Вони, без сумніву, принесуть чималу користь юним відпочивальникам, навчать їх відповідальніше ставитися до власної безпеки.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області