друкувати


Десантників перевіряла комплексна комісія Командування Сухопутних військ ЗСУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-15 01:00:06

За розпорядженням начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Володимира Замани у 80-му окремому аеромобільному полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де командиром полковник Віктор Копачинський, працювала комплексна комісія Командування Сухопутних військ ЗС України. Її очолював начальник аеромобільних військ Командування Сухопутних військ полковник Сергій Лісовий.

Зі слів полковника Сергія Лісового комісія під час своєї роботи перевіряла якість та стан укомплектованості особовим складом підрозділів, рівень його забезпеченості всіма видами постачання, рівень підготовленості особового складу, стан командирської, фахової та мовної підготовки визначених категорій військовослужбовців. Перевірці також підлягали стан технічного забезпечення та забезпечення військово-технічним майном, стан тилового та медичного забезпечення, організація зв’язку та управління. На контролі членів комісії також були рівень гуманітарного та соціального забезпечення, стан патріотичного виховання особового складу, військової дисципліни і правопорядку тощо.

— Сьогодні ми за програмою підготовки лінійного батальйону аеромобільних військ проводимо перевірку готовності визначених підрозділів 80 оаемп до виконання завдань за призначенням, які у майбутньому будуть входити до складу спільної литовсько-польсько-української бригади, — сказав начальник аеромобільних військ Командування Сухопутних військ полковник Сергій Лісовий. — Про створення такого миротворчого з’єднання були озвучені лише наміри сторін, міжурядових угод щодо цього питання поки що не підписувалося. Тому говорити про комплектування підрозділів сьогодні зарано, ми проводимо лише попередні заходи, вивчаємо проблемні питання, щоб завчасно їх розв’язати. Через це начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України дав вказівку основну увагу комісії звернути на забезпеченість матеріальними засобами і заразом вивчити рівень фахової підготовленості особового складу. Саме це питання перебуває на особливому контролі начальника Генерального штабу

Голова комісії повідомив, що результатами воїнів-аеромобілістів задоволений, адже у квітні вони брали учать у полкових навчаннях, тому рівень їхньої фахової підготовки відомий і він підтвердив, що за підсумками теперішньої перевірки загальна оцінка в них добра.

Полковник Сергій Лісовий наголосив, що підрозділи, які перевірялися, укомплектовуються переважно військовослужбовцями строкової військової служби, а майбутній військовий колектив литовсько-польсько-української бригади має комплектуватися виключно контрактниками. Проте він повідомив, що у цьому напрямку ведеться цілеспрямована робота і на час формування української компоненти міжнародної бригади, проблема буде вирішена еволюційним шляхом. Адже результати анкетування, проведеного комісією, показують, що вже зараз близько 40 % строковиків аеромобільного батальйону згодні продовжити службу, але вже у якості контрактників.

— Передбачається, що батальйон, який має увійти до складу міжнародної бригади, формуватиметься на базі нашого полку, тобто буде його штатним підрозділом, — повідомив командир 80 оаемп полковник Віктор Копачинський. — Дата його створення поки що не відома, але вирішувати питання, де будуть проживати військовослужбовці військової служби за контрактом потрібно вже сьогодні. Так на стадії завершення перебуває гуртожиток для контрактників на 260 місць, який ми переобладнали із однієї з казарм. На черзі друга. Тому переконаний, що проблему із розміщенням контрактників ми подолаємо.

Автор: Підполковник Вадим БАКАЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)