друкувати


Вітер і град добряче підпсували життя галичанам та гуцулам Косівщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-14 12:00:43

В прикарпатські села знову постукала негода. Буквально кілька днів тому від підтоплень, викликаних зливними дощами, потерпав Тлумацький, а від граду Рогатинськоий райони, аж позавчора стихія завітала також на Косівщину та в Галицький район.

Так, за інформацією територіального управління МНС України в області, внаслідок шквального вітру з дощем та градом в селі Крилос, Галицького району, падіння дерева завдало часткових руйнувань житловому будинку, чотири будинки залишились практично без покрівлі. Крім того, пошкоджень зазнало шиферне та металочерепичне покриття ще 21 будівлі. Інше село району – Комарів виявилось частково відімкненим від електроенергії вналслідок падіння чотирьох електроопор.

Одночасно потужний град, який пройшовся селами Косівського району заслужив чимало справедливих прокльонів мешканців тим, що пошкодив понад 100 житлових будинків та господарських будівель в селі Кобаки, 21 будинок у селі Слобідка та покрівлі навчальних закладів у селах Тюдів, Шешори та Кобаки.

Для ліквідації наслідків стихій у постраждалі місцини було спрямовано мобільні групи територіального управління МНС, районні рятувальні служби, аварійні бригади енергетиків тощо.

Автор: Сергій БІЛИЙ