друкувати


Пройшли дощі – потекли покрівлі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-13 03:00:39

Останній дощовий тиждень приніс чимало клопоту мешканцям верхніх поверхів івано-франківських багатоповерхівок, які, за інформацією начальника міської служби оперативного реагування Тетяни Клочко, протягом тижня 47 разів скаржились до очолюваної нею служби з приводу затоплення квартир та під’їздів через течу покрівель та незадовільний стан дощозливних елементів.

На даний час за словами пані Клочко, 19 звернень ще перебувають на контролі, проте навіть там, де, відповідно до звітів комунальників, проблему знято, мешканці часто продовжують скаржитись по мірі нових дощів.

Такими адресами, за словами чиновниці, зокрема, є будинки №№ 34 та 50 по вулиці Молодіжна, №№ 71 та 54 по вулиці Хоткевича тощо. Усі будинки розташовані на території колишнього ЖЕО-8.

Так, скарги від жителів будинку по вулиці Молодіжній, 50, про те, що у другому під’їзді на девятому поверсі протікає вода, а мокрі стіни б’ють струмом, надходили в службу оперативного реагування протягом останніх вихідних та в понеділок, і тільки після того, як спеціальна комісія комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» обстежила під’їзд, ТзОВ «Молодіжний», яке є підрядником на даній території, взялось до роботи з очистки зливних систем будинку. Як наслідок, з покрівлі було зібрано цілий мішок пластику.

На думку директор КП «ЄРЦ» Вадима Войтика, мешканці самі винні у підтопленнях, оскільки виносять сміття на дах. В будь-якому випадку, з його слів, робити щось з дахами доведеться за кошти самих мешканців.

Автор: Сергій БІЛИЙ