друкувати


Віталій Портніков презентував "Тюрму для янголів" в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-12 02:50:56

«Тюрма для янголів». Так називається книга відомого вітчизняного журналіста Віталія Портнікова, яку він презентував івано-франківцям. Це чергова збірка щоденникових записів за 5 років, що публікувалися у низці періодичних видань.

Вона стала продовженням «Богородиці в синагозі», яка охопила низку подій з двотисячного по 2006-й. Якщо попередню Портніков писав, мешкаючи здебільшого у Москві, то у новій книзі на українські реалії представлений погляд так би мовити зсередини. Історія виникнення назви нової збірки невипадкова. Вона пов'язана з Галичиною, а зокрема львівським Костелом Єзуїтів, який донедавна використовували у якості книгосховища.

Видовище одночасної загибелі книжок та сакральних розписів у храмі, каже Віталій Портніков, його приголомшило. Книгу «Тюрма для янголів» вже презентували на сході країни, тепер автор мандрує з нею Заходом. Та чимало місцевих шанувальників з її змістом вже встигли ознайомитися. Майбутній політолог, студент Тарас Малий характеризує її як книгу для подорожей.

Публіцистичні щоденники автора — це не лише констатація фактів, але й їхній аналіз, особистісний погляд на історичну картину минулого десятиліття. Ці книги автор видав не для нащадків, а для сучасників — аби читач міг порівняти власний погляд на відносно свіжі події із авторським. Ймовірно, серія стане трилогією — припускає Віталій Портніков. Звісно, якщо за найближчі 5-6 років йому вдасться набрати достатньо матеріалу для наступного видання.

Джерело: Радіо «Західний полюс»