друкувати


Директор Коломийського театру Дмитро Чиборак привіз перемогу з кримського фестивалю "Боспорські агони"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-11 04:00:33

Заслуженого артиста України, директора Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. Івана Озаркевича Дмитра Чиборака визнано переможцем у номінації "Краща режисура" за виставу "Гуцульський рік".

Спектакль був показаний у рамках ХІV Міжнародного фестивалю античного мистецтва "Боспорські агони", що з 2 по 7 червня проходив в місті Керч, Автономна Республіка Крим.

Народжені в Східному Криму, на місці колись могутнього Боспорського царства, "агони", що в перекладі з грецького означає "чесні змагання вільних громадян", за минулі 13 років вибороли не лише весь Крим, а стали визнаним Міжнародним фестивалем. Його мета — відроджувати і розвивати культурні та історичні традиції, обмінюючись досвідом з ближніми й далекими сусідами, щоб дати новий шанс розвитку території. Цьогоріч фестивальна програма включала виступи творчих колективів з Польщі, Казахстану, Росії та України.

Започаткували "Боспорські агони" у 1999 році працівники Керченського історико-культурного фонду "Боспор". З 2007-о мистецький захід проходив у різних містах Криму, а цього року повернувся до Керчі.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК