друкувати


"Горілчаний" кримінал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-05 04:40:23

У Коломийському районі на Івано-Франківщині розпочато розслідування одразу ж трьох кримінальних справ, порушених за фактами зберігання та реалізації фальсифікованого спиртного. У двох випадках до кримінальної відповідальності притягуються власники продуктових крамниць, які займалися збуванням підробленої горілки.

Зокрема, в ході проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання району співробітники служби дільничних інспекторів затримали чоловіка, який переносив пляшку горілки сумнівного походження. Як з’ясувалося, півлітрівку коломиянин придбав за ціною 20 гривень у сільському магазині. В подальшому під час проведення огляду приміщення торгівельного закладу працівники міліції виявили 48 пляшок підробленої горілки різних найменувань, а також 15 так званих чверток з напоєм 40-градусної міцності.  Після проведення експертного дослідження вилученої продукції встановлено, що вона не відповідає державним стандартам і є фальсифікованою.

За торгівлю підробленою «оковитою» проблеми із Законом має і 22-річна мешканка райцентру.  Правоохоронці задокументували факт продажу жінкою пляшки горілки відомої марки з ознаками фальсифікату. Під час огляду магазину було вилучено ще 19 пляшок незаконно виготовленої горілчаної продукції. А ось ще одна   жителька Коломийщини займалася продажем «ліваку» за місцем проживання. У будинку жінки виявили 19 літрів спиртово-водної суміші, що призначалася для подальшої реалізації.

Усі продавці підробленого спиртного притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкцією вказаної норми передбачено покарання у вигляді штрафу  від 500 до тисячі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області