друкувати


Перший випускний у Школі шляхетних українок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-05 05:00:36

2 червня 2012 року у МПК «Народний дім» відбулось Свято закінчення навчального року у Школі шляхетних українок.

З вітальними словами виступила заступник голови районної державної адміністрації Л.Білищак, привітала юних випускниць з закінченням навчального року у Школі та побажала не забувати і використовувати здобуті знання і навички. Також зазначила, що існування та діяльність Школи є позитивним прикладом для інших районів.

Відкриття Школи шляхетних українок відбулось 26 листопада 2011 року. Натхненницею та ініціатором створення дівочого навчального закладу стала голова Коломийського міськрайонного товариства «Союзу Українок» Марія Гнатюк. Школа працює на волонтерських засадах та діє за програмою, яка включає соціально-гуманітарний цикл виховання. Чотирьохгодинне навчання в цій школі відбувалося щосуботи за такими напрямками: публічне життя, краєзнавство, лідерство жінки, екологія, християнська етика, культура мови, норми етикету, косметологія, візаж, догляд за волоссям, естетичне виховання, кулінарія, інтер’єр, мовне спілкування та інші.

На уроки запрошували візажистів, перукарів, кухарів, психологів, косметологів, відомих діячів мистецтв та цікавих людей, які проводитимуть оригінальні майстер-класи.

Дівчат навчали хорошим манерам, вмінню спілкуватися на світських прийомах, куховарити та слідкувати за своєю зовнішністю.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА