друкувати


Сьогодні на Прикарпатті розпочався Словацько-український бізнес-форум

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-31 01:00:19

Сьогодні на Прикарпатті розпочався Словацько-український бізнес-форум. Відкриваючи цей представницький захід, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк висловив переконання у тому, що така зустріч «стане поштовхом до взаємовідносин на якісно новому вищому рівні як в галузі економіки, так культури, медицини, туризму і освіти».

Івано-Франківщина, за словами голови ОДА, зацікавлена у зростанні обсягів товарообігу зі Словаччиною і у найкоротші терміни планує збільшити їх до 200 мільйонів доларів, як, приміром, з Польщею.

Учасників бізнес-форуму привітали голова обласної ради Олександр Сич, Почесний консул Словацької Республіки у Великому Бережному Олег Адамчук.

Зокрема, Олександр Сич запевнив: «Ми відкриті до спілкування, обласна рада підтримуватиме усі починання бізнесменів. Ми в області намагаємося створювати сприятливі умови для інвесторів».

«Така бізнес-зустріч для нас перша. Хочемо проводити подібні заходи в інших цікавих для Словаччини регіонах, - зазначив, спілкуючись із журналістами прикарпатських ЗМІ, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Маріан Мулік. – Готові до співпраці з Тернопільською та Чернівецькою областями».

Представникам Словаччини презентуватимуть економічний потенціал обласного центру Прикарпаття; відбудуться двосторонні зустрічі. Робота форуму триває на базі Івано-Франківської Торгово-промислової палати.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА