друкувати


В Івано-Франківську знову викрадають ліфтове обладнання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-30 02:00:29

Івано-франківські крадії комунального металу знову вийшли на злодійську стезю. І знову об’єктом їх злочинних посягань стали ліфтові господарства багатоквартирних будинків. При цьому нахабності злодіїв немає меж, оскільки всупереч принципу «два снаряди в одну воронку не потрапляють» вони на минулому тижні прийшли красти у ті ж місця, де вже вчиняли аналогічні злочини раніше.

Так, як повідомила сьогодні начальник Івано-Франківської міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, 23 травня невідомі особи демонтували гальмівну котушку в машинному приміщенні ліфта будинку №9Б по вулиці Довженка. В цьому ж будинку аналогічну котушку було викрадено двома місяцями раніше – 2 квітня цього року. Інший аналогічний злочин було вчинено того ж дня, 23 травня, в будинку № 12 по вулиці Пулюя, де зловмисників не втримали від проникнення до машинного приміщення і викрадення гальмівної котушки ні міцні грати, ані масивна колодка. При цьому рівно місяць тому, 23 квітня подібну котушку було викрадено з ліфтового господарства сусіднього – № 14 – будинку по вулиці Пулюя.

Причини такої кількості крадіжок ліфтового обладнання комунальники схильні звинувачувати бездіяльність івано-франківських правоохоронців, про що директор комунального підприємства «Дирекція замовника», якому належить будинок по вулиці Довженка, 9Б, Богдан Абрамович прямо заявив заступнику начальника Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ Василю Непеляку під час оперативної наради у міського голови обласного центру 29 травня. Зі слів пана Абрамовича, як після першої крадіжки на Довженка, 9Б, так і після повторного злочину він особисто звертався листом до керівництва МВ УМВС, проте жодної реакції міліціонерів не побачив.

Заяви керівника «Дирекції замовника» спростував В.Непеляк, який на тій же оперативній нараді повідомив, що в рамках пошуку осіб, можливо причетних до вчинення крадіжок гальмівних котушок правоохоронцями насправді було здійснено значний обсяг роботи, як-от: опитано раніше судимих осіб, що проживають у районах, прилеглих до місця злочину, в тому числі тих, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за аналогічні крадіжки. Крім того, відпрацьовано осіб, які приїжджають до нашого міста із сусіднього Закарпаття і раніше скоювали подібні правопорушення.

І все ж Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус побажав, щоб відсоток розкриття крадіжок комунального майна у доробку івано-франківських міліціонерів був більшим і попросив керівництво міськвідділу внутрішніх справ посилити роботу на вказаній ділянці.

Автор: Сергій БІЛИЙ