друкувати


Коломийський "Тирлич" чемпіон області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-30 01:00:01

З рахунком 87:67 коломийський баскетбольний клуб «Тирлич» переграв івано-франківський «Кооператор» і виборов золоті медалі чемпіонату Івано-Франківської області з баскетболу.

Перші два періоди на баскетбольному майданчику точилася запекла боротьба на рівних. «Тирличани» розпочали гру активніше ніж суперник та порадували вболівальників влучними кидками, після першого періоду вони лідирували з незначною перевагою.

В другому ж Івано-Франківський «Кооператор» змусив коломийці понервувати, хоча недовго. Злагоджена гра у захисті гравців «Тирлича» не залишила суперникам жодного шансу на перемогу.

В другій половині матчу коломийська команда впевнено вирвалася вперед і вже до кінця гри утримувала перевагу в 20 очок.

Тож золоті медалі чемпіонату у БК «Тирлич», срібло дісталось «Кооператору» з Івано-Франківська, бронза також у Івано-Франківської команда «ВАМБУД».

Граючий тренер БК «Тирлич» Андрій Романиця задоволений результатом і грою команди. «Ми правильно побудували гру, працюючи від захисту. Баскетболісти були налаштовані на перемогу. Не зважаючи на те, що нашій команді всього два роки ми вже стали чемпіонами області та цього річ вибороли бронзові медалі чемпіонату України першої ліги. Напевне секрет нашого успіху в тому, що в команді зібралися однодумці, люди які люблять баскетбол, грають з задоволенням та прагнуть не просто відіграти матч, а показати справді хорошу гру і звичайно ж результат», – поділився з журналістами своїми враженнями від гри А. Романиця.

Гравці команди «Тирлич» висловлюють щиру подяку президенту клубу Роману Бортейчуку, який відновив баскетбол у Коломиї і підтримує команду в прагненні до перемоги.

До слова сказати це вперше в історії коломийського баскетболу місцева команда виграла чемпіонат області та виборола бронзові медалі першої ліги чемпіонату України.

«Команда протягом всього сезону показувала хорошу, якісну гру, цілеспрямовано та наполегливо прямуючи до перемоги. В фінальному матчі хлопці впевнено переграли минулорічного чемпіона області з великим відривом, що говорить про заслужену перемогу. Бажаю команді і в подальшому ставити перед собою високі цілі та виконувати поставлені завдання», – президент БК «Тирлич» Роман Бортейчук,

Гравці «Кооператора» сріблом не задоволені і переконували журналістів, що причина їхнього програшу це не професійна робота судді і обіцяли вже наступного року знову стати першими.

На разі ж баскетбольний сезон 2011-2012 завершився. Команди йдуть на канікули, щоб вже восени знову зустрітись на баскетбольному майданчику в боротьбі за нагороди.

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика "Коломийські ВІСТИ"