друкувати


Еміграційну картку, іноземці можуть заповнити заздалегідь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-30 11:40:43

Шановні гості Буковини, інформуємо Вас, що Адміністрацією Державної прикордонної служби України з метою прискорення процедури проходження прикордонного контролю іноземцями та особами без громадянства реалізовано можливість роздруковувати імміграційні картки безпосередньо з відомчого сайту.

Що дасть змогу заповняти імміграційні картки іноземцям та особам без громадянства ще до прибуття у пункт пропуску через державний кордон. Електронний зразок імміграційної картки розміщено за адресою (http:///www.pvu.gov.ua – пропуск через державний кордон – правила заповнення імміграційної картки).

Інформацію надано для врахування в роботі з іноземними туристами.

ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ІММІГРАЦІЙНОЇ КАРТКИ

ВИПАДКИ ЗАПОВНЕННЯ ІММІГРАЦІЙНОЇ КАРТКИ:

Імміграційна картка за наведеною формою заповнюється іноземцями або особами без громадянства у випадках:

- якщо під час здійснення прикордонного контролю вони надають для перевірки паспортний документ, у якому не передбачено сторінок для відміток про перетинання державного кордону;

- на прохання іноземця або особи без громадянства про непроставлення у паспортному документі відмітки про перетинання державного кордону;

- перетинання державного кордону особами, які регулярно, але не рідше одного разу на тиждень, перетинають державний кордон, якщо інше не встановлено міжнародними договорами України.

В ІНШИХ ВИПАДКАХ ІММІГРАЦІЙНА КАРТКА НЕ ЗАПОВНЮЄТЬСЯ.

Увага! Для зменшення часу перебування у пунктах пропуску Ви можете роздрукувати та завчасно заповнити імміграційну картку розміщену на сайті Державної прикордонної служби України за визначеними правилами.

ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ІММІГРАЦІЙНОЇ КАРТКИ

Імміграційна картка заповнюється особисто іноземцем або особою без громадянства або, як виняток, особою, яка супроводжує іноземця чи особу без громадянства, окремо на кожну особу, яка вписана в паспортний документ і перетинає державний кордон разом з власником цього документа:

- у пункті пропуску через державний кордон під час в`їзду в Україну;

- ту транспортному засобі міжнародного сполучення.

Імміграційна картка заповнюється друкованими латинськими літерами або кирилицею окремо в кожному файлі відповідного пункту картки, ідентично в обох її частинах. Картка заповнюється чорнилом або кульковою ручкою чорного, синього чи фіолетового кольору.

Пункти «Дата народження», «№ паспорта», «№ візи», «рік народження дітей», «№ транспортного засобу (рейсу)» заповнюються арабськими цифрами.

Заповнивши пункти 1-11 частини «Прибуття» та пункти 1 – 5 частини «Вибуття», іноземець або особа без громадянства ставить свій особистий підпис у пунктах 12 і 6 відповідно.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону