друкувати


У Коломиї під час сесії міської ради стався конфлікт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-24 03:19:52

Історія з підняттям червоних прапорів СРСР у Коломиї на День Перемоги має своє продовження. Це було доведено у четвер, 24 травня, на 18-ій сесії Коломийської міської ради: між народним обранцем Геннадієм Романюком та міським головою Ігорем Слюзаром стався конфлікт.

За дорученням Спілки політв’язнів, Братства ОУН-УПА, Комітету захисту України і матерів Миколи Стріпачука та Івана Юрійчука, над якими розпочато судовий процес, депутат міської ради пан Романюк звернувся до присутніх із закликом прийняти міри для подальшого уникнення несакціонованих походів у День Перемоги. Нагадаємо, що 9 травня члени ВО «Свобода» не допустили підняття червоного прапора СРСР у Коломиї у зв’язку з чим, над ними наразі триває суд.

- Хотілося, аби вшанування ветеранів відбулося за європейськими методами - відправленням панахиди та покладанням вінків до пам’ятника. Проте під час вирішення цього питання на оргкомітеті Сергій Григорович, голова міського організації Комуністичної партії, з обуренням покинув залу та повідомив, що чинитиме так, як вважає за потрібне. Тому, мені здається, що таким людям як пан Григорович не потрібна християнська панахида, адже вони навіть під час молитви «Отче наш...» демонстративно розмовляли, - розповів Геннадій Романюк.

Депутат стверджує, що для уникнення конфлікту з прихильниками Комуністичної партії, він особисто попросив вплинути депутата міської ради Романа Панчука на свого однодумця - Сергія Григоровича, але той не дотримав слова. За свідченням пана Романюка, Роман Панчук та Сергій Григорович очолили червоно-прапорну колону. Натомість народний обранець від Партії Регіонів Роман Панчук спростовує заяву депутата та стверджує, що не займається подібними провокаціями:

- 9 травня у Коломиї не було червоно-прапорної колони. Пан Романюк вводить в оману тих людей, які не були свідками подій. Я пригадую, що за останні 50-ть років у місті щорічно проходила колона ветеранів. Тим паче, що до цих подій, на засіданні оргкомітету я висловив свою думку та переконав очільника міської організації Комуністичної партії Сергія Григоровича не піднімати червоний прапор. Адже на оргкомітеті ми домовилися, що не виноситимемо символіки своїх партій у день вшанування ветеранів.

Також Геннадій Романюк під час засідання сесії висловив своє обурення бездіяльністю міського голови у справі щодо вирішення конфлікту у День Перемоги, зазначивши, що Ігор Слюзар не заборонив використання символіки. Натомість очільник міста зупинив звернення депутата, за його словами, у зв’язку з порушенням регламенту, назвавши пана Романюка «провокатором».
 
Конфлікт так і не отримав розв’язки. Проте Геннадій Романюк надіється, що і міський голова, і депутати Партії Регіонів стануть по один бік барикад з почесними громадянами Коломиї та інтелігенцією міста.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти