друкувати


Прикарпатських чиновників перевірять на готовність діяти у надзвичайних ситуаціях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-24 03:00:08

Перевірити готовність прикарпатських чиновників до дій у надзвичайних ситуаціях мають на меті командно-штабні навчання з цивільного захисту населення, які відбуватимуться на території Івано-Франківської області з 5 по 7 червня.

Як стверджує начальник управління надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін, навчання відбуватимуться під керівництвом Міністерства надзвичайних ситуацій України і передбачатимуть відпрацювання злагоджених дій органів управління підрозділів цивільного захисту територіальної підсистеми Державної системи цивільного захисту України в разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру. Ними буде охоплено практично всю Івано-Франківську область із залученням керівництва та зацікавлених структур обласної та районних державних адміністрацій, міськвиконкомів, спеціалізованих служб цивільного захисту області та районів.

За словами пана Щочкіна, такі навчання проводяться в середньому раз на три-п’ять років в усіх областях. На міські власті Івано-Франківська випробування, скоріш за все, відбуватимуться 5 червня і проходитимуть у два етапи.

«В першій половині дня, – стверджує чиновник, – буде навчання за тематикою організації виконання заходів цивільного захисту в зв’язку з ускладненням гідрометеорологічних умов, тобто десь на фоні дощів, опадів, повеней. І в другій половині дня навчання проводитиметься за тематикою організації переведення підсистеми цивільного захисту з мирного часу на особливий період».

Автор: Сергій БІЛИЙ