друкувати


На медичний огляд освітян не вистачає коштів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-23 05:00:45

28 травня починається двотижневе оздоровлення дітей у пришкільних таборах. Щоб вчителі мали право проводити такі табори, вони мусять пройти медичний огляд, але коштів на це нема. Про це «Репортеру» повідомив головний санітарний лікар міста Микола Недоступ.

«Є закон про оздоровлення та відпочинок дітей, — сказав Недоступ, — де чітко написано, про те що органи місцевого самоврядування та державної влади мають забезпечити безкоштовне обстеження вчителів».

Обстеження одного медпрацівника коштуватиме бюджету понад 70 грн. І, як сказав Микола Недоступ, якщо освітяни не пройдуть цей огляд, то вони будуть допущені до роботи у пришкільних таборах.

За словами начальника міського управління освіти і науки Наталії Микули, щороку такий медичний огляд проходить від 850 до 1000 освітян. Все залежить від того, скільки дітей записалося на відвідування пришкільних таборів. Крім того вона повідомила, що з фінансуванням медичного огляду щороку є проблеми. І всі вони завжди позитивно вирішуються. Щоправда, якщо у бюджеті не вистачає коштів, то бувають затримки.

Джерело: Газета «Репортер»