друкувати


У Дем’яновому Лазу вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-21 03:40:34

Минулої неділі в Меморіальному комплексі «Дем’янів Лаз» представники обласної та міської влади, молодь, делегації громад усіх районів Прикарпаття вшанували пам’ять жертв політичних репресій.

Священики УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ відслужили поминальну панахиду за невинно убієнними. Хвилиною мовчання присутні пом’янули репресованих, закатованих, розстріляних земляків та усіх жертв політичних репресій.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова обласної ради Олександр Сич поклали спільний вінок до могили закатованих. Вінки, квіти і свічки пам’яті привезли з собою представники 14 районів та міст обласного значення.

Усі учасники заходу оглянули експонати музею «Дем’янів Лаз».

Як зазначив директор обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коритчук, кожних три місяці музей приймає майже 2,5 тисячі відвідувачів. В основному це школярі та люди старшого покоління.

«Цього року завдяки пошуковій роботі науковців стали відомими майже 80 нових прізвищ репресованих краян», - зазначив Ярослав Коритчук.

Загалом, за його словами, у період з 1939-го по 50-і роки минулого століття було знищено майже 60 тисяч мешканців краю. Нині складено список з 900 осіб.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА