друкувати


Влада відзначила найкращих учнів Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-21 02:40:22

На завершення навчального року влада району відзначила та нагородила найрозумніших дітей на святі «Таланти писанкової Коломийщини» у Палаці культури «Народний дім». Зал був вщент заповнений дітьми, їхніми батьками та педагогами.

Таланти писанкової Коломийщини – це школярі, якими пишається наш край. Вони – переможці районних, обласних і всеукраїнських олімпіад. Ці діти прославляють своїми здобутками рідну землю. Зокрема Ольга Люта, учениця Великокам’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, є переможницею численних олімпіад.

– Кожна людина – це мета. Моя мета стати справжнім лікарем. Я знаю, що це нелегкий шлях. Здоров’я – це найцінніше багатство, це щастя, яким може володіти людина. Я хочу зробити цей світ хоча б на крапельку щасливішим і бачити здоровою українську націю, а не такою, яка повільно вимирає, – звернулася до присутніх у залі Ольга Люта.

Для педагога немає більшої радості, аніж перемоги на ниві знань його учнів. Так, Марія Бойчук, вчитель історії та правознавства Великокам’янецької школи, виховала багато здібних дітей. – В нас є зірочки, які дійсно славлять нашу школу, село і весь учнівський рід, – тішиться Марія Бойчук. Попри це вона зауважила, що теперішня навчальна програма є доволі важкою для якісного засвоєння. Крім того, кількість уроків зменшується з деяких базових предметів. Це все негативно позначуєтья на рівні знань багатьох учнів.

В залі цього дня були присутні керівники району, начальники управлінь та відділів Коломийської райдержадміністрації, науковці та державні службовці. Всі вони прийшли, щоб привітати цвіт нації зі значними здобутками у навчанні.

Михайло Негрич, голова Коломийської РДА, та Богдан Болюк, голова Коломийської районної ради, зі сцени подякували дітям, їхнім батькам, а також вчителям за сумлінну працю. Вони відзначили найобдарованіших дітей та вручили їм подарунки.

Захід відвідав перший заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Михайло Марцинюк. Він зазначив, що від року до року Коломийщина дарує чимало обдарованих спортсменів, які своїми результатами прославляють Україну. Чиновник висловив сподівання, що серед цих дітей будуть майбутні чемпіони Європи, світу та Олімпійських ігор.

Наш край у минулому подарував світові багато працелюбних, винахідливих, розумних людей. Бачить Бог, в України славне майбутнє, яке творитимуть таланти писанкової Коломийщини.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти