друкувати


Затримано грабіжника пенсіонерки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-21 02:15:41

Повертаючись додому з дискотеки, п’яний парубок «навідався» до старенької самотньої сусідки.

Посеред ночі 81-річна мешканка села Старий Гвіздець Коломийського району прокинулася від грюкоту в двері та дзенькоту розбитої шибки. В літню кухню, де спала пенсіонерка, намагався ввірватися якийсь чоловік. Коли йому це вдалося, старенька господиня зуміла огріти нічного зайду палицею, але сили були нерівні. Нападник повалив жінку на землю й почав бити її кулаками та ногами. Він вимагав гроші. Господиня мала в схованці 100 гривень, але не віддала. Розлючений зловмисник утік, а побита пенсіонерка звернулася за допомогою до невістки, яка й викликала міліцію.

Потерпіла не бачила обличчя нападника, бо він прикривався капюшоном. Разом з дільничними інспекторами та працівниками карного розшуку приїхав інспектор-кінолог зі службовим собакою. Пес за слідами привів міліціонерів до сусіднього обійстя, де спав п’яний 20-річний син господарів. Парубок спочатку не визнавав своєї причетності до нападу на сусідку, але пізніше зізнався.

Річ у тім, що під час вчинення злочину він порізав руку об шибку, тому сліди його крові залишилися в будинку потерпілої. Грабіжник зізнався, що спершу проник у хату, де безуспішно шукав гроші. Незважаючи на юний вік, зловмисник уже має дві судимості: за вчинення крадіжок і ухилення від громадських робіт, які йому присудили. Тепер, очевидно, покарання за нічний штурм оселі пенсіонерки буде суворішим.

Джерело: Коломийські Вісти