друкувати


Неофіційну фан-зону у Коломиї успішно протестовано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-21 12:00:35

У Коломиї відбувся тестовий перегляд матчу фіналу Ліги Чемпіонів між «Чеслі» Лондон та «Баварія» Мюнхен. Створення неофіційної фан-зони в Коломиї стало можливим за підтримки депутата Івано-Франківської ради Богдана Гдичинського.

Тестування техніки пройшло успішно, тож незабаром відбудеться офіційне відкриття неофіційної фан-зони в Коломиї.

Доклавши великих зусиль молодь з Благодійного фонду «Заради Добра» змонтувала неофіційну фан-зону до Євро-2012. Вчора відбулося тестування техніки та перша спроба трансляції футбольного матчу на великий екран.

Чому великими зусиллями? Розповів директор молодіжного благодійного фонду Андрій Волощук. «Найбільшою проблемою стали технічні нюанси трансляції прописаі в українському законодавстві. Ми довго з’ясовували звідки брати ефір. Чи з кабельного телебачення чи транслювати за допомогою супутникового зв’язку, але все ж таки згідно законодавства України, ми маємо право транслювати ефір лише з ефірного мовлення. Тож так і робимо», – розповів Андрій Волощук.

Під час першої трансляції протестували техніку,яка варто наголосити, не підвела. До відкриття неофіційної фан-зони організатори планують зробити ще ряд ремонтних робіт. По-перше над екраном зроблять трьохметрове накриття від сонця, щоб якість зображення була чіткішою, також по периметру будуть розвішені українські стяги та прапори з атрибутикою національної збірної України.

Відтак в парку імені Кирила Трильовського на стіні літнього театру через проектор транслюватимуть футбольні матчі за участю нашої збірної, а також ключові поєдинки Євро-2012.

Це на думку депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського допоможе згуртувати молодь та пробудити патріотизм в душах коломиян. «Переглядаючи матчі в неофіційній фан-зоні коломияни зможуть разом вболівати за улюблені оманди та обговорювати матчі і насолоджуватись гарним футболом на свіжому повітрі разом з друзями.Головна наша мета – згуртувати молодь та громадськість міста, щоб підтримати нашу збірну і показати що і Коломияни вболівають за Український футбол, адже ми впевнені що вона переможе в цьому турнірі. Більше того транслювати в парку будуть не лише футбол. Ми плануємо зробити свого роду літній кінотеатр для мешканців нашого міста», – наголосив Богдан Гдичинський.

Організатори запрошують всіх коломиян на перегляд матчів Євро-2012 до парку, розклад трансляцій матчів невдовзі шукайте на дошках оголошень в місті та на сайтах visty.in.ua s zaradydobra.org.

Неофіційна фан-зона не набагато відрізняється від офіційної. Через те, що у Коломиї не мають дозволу УЄФА на створення офіційної фан-зони, в парку не буде символіки чемпіонату та атрибутики Євро-2012, логотипів та товарних знаків, також не буде точок продажу.

Попри відсутність афіш у місті про тестування фан-зони та перегляд фіналу Ліги чемпіонів, глядачів зібралось чимало. Перехожі підходили подивитись що відбувається і залишались на перегляд футболу.

Офіційне відкриття Молодіжний благодійний фонд «Заради Добра» та депутат Івано-Франківської обласної ради Богдан Гдичинський планують на 8 червня.

До цієї дати організатори обіцяють зробити трансляцію 26 травня фінального концерту «Євробачення».

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА