друкувати


Письменника Григорія Кирилюка вшанували меморіальною дошкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-17 04:00:07

Пам’яті одного з перших. До сторіччя від Дня народження співзасновника місцевої спілки письменників Григорія Кирилюка його наступники відкрили меморіальну дошку. Вона розташована на будинку спілчан, де з 53 року жив літератор.

У другій частині будівлі й досі мешкає родина Кирилюків. Син письменника пішов його стежиною — також став військовослужбовцем. А от літературне перо у родині не підхопив наразі ніхто.

Вулиця Шевченка багата архітектурними спадками. Ця будівля належить до місцевих історичних пам'яток. Раніше тут мешкала родина Петра Франка — сина великого Каменяра, про що свідчить барельєф на фасаді. Нова меморіальна дошка закріпила за будівлею належний їй статус, каже очільник обласної спілки письменників.

У її приміщенні презентували літературну виставку творів Григорія Кирилюка. Письменник-публіцист родом із Київщини, який чимало писав зокрема для дітей, пережив свого часу смерть сім’ї від Голоду 32-го, а також жахіття Великої Вітчизняної.

Цього року, за сприяння міської влади, буде встановлено ще дві літературні пам’ятні дошки — розповів голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран. Одна присвячена Павлу Добрянському — багаторічному голові місцевої письменницької організації. Інша має з’явитися до 75-річчя письменника Богдана Бойка.

Джерело: Радіо «Західний полюс»