друкувати


Коломийських членів "Свободи" хочуть притягнути до адмінвідповідальності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-16 04:00:33

У Коломиї 9 травня на площі Скорботи під час громадської панахиди з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні невідомий чоловік намагався пройти з червоним комуністичним прапором в колону. Але цього не дали зробити представники партій та група людей.

В результаті конфлікту прапор був пошкоджений і відірваний від древка, а ще один просто не дали змоги підняти. У конфлікт втрутилася міліція. Нині в правоохоронних органах вивчають матеріали конфлікту.

Свободівцям, які не допустили підняття червоного прапора СРСР у Коломиї 9 травня Коломийська міськрайонна міліція хоче «пришити» дрібне хуліганство.

Стосовно подій 9 травня  працівниками правоохоронних органів складено адміністративні протоколи про порушення Іваном Юрійчуком, Миколою Стріпчаком та Миколою Скільським членами Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  громадського порядку. Вони, згідно протоколу, намагалися вирвати червоний прапор з рук у громадянина Шкіпинчука який очолював колону ветеранів, чим перешкодили руху пішої ходи і порушили громадський порядок.

З такою позицією правоохоронних органів не погоджуються представники «Свободи». 15 травня мало відбутися судове засідання стосовно порушень 9 травня. Своїх однопартійців приїхали підримати депутати обласної ради та громадські активісти Коломиї.

Руслан Зелик, депутат Івано-Франківської міської ради від «Свободи», розповів що «активна частина коломийської громади, депутати обласної, міської та районної рад прийшли вияснити на якій підставі і чому складаються адмінпротоколи і штрафуються люди які 9 травня  не дали можливості порушити законодавство України і не допустилит маршу вулицями міста Коломиї».

Не розуміють дій правоохоронців і члени організаційного комітету з дня відзначення 67 річниці  закінчення Другої світової війни. Адже минулого року, за словами правоохоронних органів, людей оштрафували за використання символіки радянського союзу, а цьогоріч притягують до відповідальності за недопущення порушення рішення міської ради і обласної про заборону використання червоних прапорів у Коломиї.

«Після 9 години учасники заходів побачили що комуністи демонструють червоний прапор пео всій логіці викладення документів ми його забрали ліквідували знищили заховали. Ніяких прецендентів ні з ким не було», – говорить Володимир Янкевич, голова міської організації «Конгрес Українських націоналістів».

Представники «Свободи» говорять що обурені такою ситуацією і не розуміють чому за дотримання закону мають бути оштрафовані. Свої ж дії 9 травня «свободівці» пояснюють тим, що виконували рішення президії обласної ради про недопущення підняття червоних прапорів.

Суд має відбутися в п’ятницю о 8.15. Правоохоронні органи від коментарів на разі відмовляються.

Джерело: Коломийські Вісти