друкувати


Коні, хлопці та цигарки залишилися на кордоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-16 02:40:46

Кілька годинна засідка Буковинських прикордонників успішно завершилася затриманням контрабандистів, що намагалися переправити через українсько-румунський кордон 45 тисяч пачок цигарок різних марок.

15 травня близько 16.00 години прикордонниками відділу "Красноїльськ" отримавши оперативну інформацію про підготовку до здійснення протиправної діяльності на ділянці відділу прикордонної служби, а саме переміщення великої партії тютюнових виробів.

В ході реалізації даної інформації охоронцями кордону за допомогою переносного інфрачервого тепловізора посеред ночі вдалося побачити і затримати ряд місцевих жителів з числа мешканців смт. Красноїльськ, котрі намагалися переправити через кордон 90 ящиків цигарок, використовуючи гужовий транспорт. Під час затримання контрабандистів, чоловіки намагалися втекти. Після затримання даних осіб, в яких при собі знаходилися сучасні радіостанції та мобільні телефони, свідчить про ретельну підготовку злочинного угруповання до протиправної діяльності. Дані цигарки було вилучено та доставлено на відділ прикордонної служби, загальна сума вилучаних цигарок становить 329 тисяч гривень.

А також на ділянці цього ж відділу близько 08.00 години було затримано ще 6 тисяч пачок цигарок. В цілому за останні два тижня охоронцями кордону відділу "Красноїльськ" в десяти випадках вилучено 212 ящиків цигарок.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону