друкувати


У Коломийському педколеджі відзначили кращих студентів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-11 11:15:52

Традиційно в Коломийському педагогічному коледжі відбулося свято «За знання», на якому адміністрація коледжу підводить риску досягнень студентів за минулий навчальний рік. Свято пройшло в приміщенні Коломийського драмтеатру. В залі не було жодного вільного місця.

Стопки книг, грамот і подяк стояли на столику на сцені. Того дня десятки студентів отримали свої нагороди та відзнаки. Для них свято «За знання» – це стимул подальшої щоденної натхненної праці в здобутті найвагоміших вершин педагогічної майстерності.

За свою довгу історію заклад підготував понад 14 тисяч фахівців для освітньої галузі України. Нині в коледжі навчається 982 студенти. Тут функціонує три відділення: початкового навчання і соціальної педагогіки, образотворчого мистецтва і музичного мистецтва.

В нашій області кожен четвертий вчитель школи є випускником Коломийського педколеджу. Вчителями початкових класів працює 75% всіх вчителів початкових класів області.

Тісна співпраця коледжу з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника забезпечує найперспективнішим студентам продовження навчання за відповідними спеціальностями та здобуття повної вищої освіти. – Щороку майже 80% випускників коледжу продовжують навчання у Прикарпатському національному університеті та у Коломийському інституті, – зазначив у своєму виступі перед студентами Валерій Ковтун, директор Коломийського педагогічного коледжу. – Співпраця з факультетом романо-германської філології дозволила нам створити новий взірець ступеневої освіти для подальшого оволодіння студентами іноземними мовами. Завершуючи навчання за денною формою зі спеціальності «Початкова освіта», 100 наших випускників продовжують здобувати у коледжі за заочною формою освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра. Це наш вклад у розвиток освіти на Прикарпатті.

За даними статистики коледжу, після завершення навчання за наказами міськрайонних відділів освіти понад 70% випускників працевлаштовано в освітніх установах області.

На нинішній день у стінах коледжу готують фахівців за такими спрямуваннями: вчитель початкових класів, вчитель англійської, німецької, польської, французької мов у початкових класах, вчитель інформатики, вчитель хореографічних колективів, організатор позакласної діяльності, учитель музики, образотворчого мистецтва, соціальний педагог.

З метою відзначення кращих студентів у закладі від 1991 року запроваджена іменна стипендія імені Марійки Підгірянки та стипендія імені Анатолія Кос-Анатольського. Від 2004 року введена стипендія Мирослава Стельмаховича – видатного українського педагога.

Система організації навчальної та виховної роботи у коледжі сприяє розвиткові наукових та творчих здібностей студентів. Традиційними стали звітні наукові студентські конференції, які проводяться спільно з Коломийським інститутом та Прикарпатським національним університетом.

Розширенню знань та розвитку інтересів студентів сприяло проведення тижнів з багатьох навчальних дисциплін. З метою виявлення найобдарованіших студентів, розвитку їх творчих здібностей протягом навчального року на відділенні початкового навчання та соціальної педагогіки були проведені олімпіади з базових навчальних предметів. Традиційними стали виставки творчих робіт студентів відділення образотворчого мистецтва з малярства та декоративно-прикладного мистецтва, а також огляди звітів колективів художньої самодіяльності коледжу.

Відзначили в коледжі також студентів-активістів позакласної роботи. Доброю традицією стало щорічне проведення фольклорного свята «Календарний рік українця у звичаях, традиціях та обрядах», спортивно-мистецького дійства «Козацькі забави», конкурсів «Молода господиня», «Перлина коледжу», проведення спартакіади серед академічних груп.

Великою популярністю серед студентів і молоді користується народний вокальний ансамбль «Коломиянка», юнацький ансамбль музичного відділення «Орфей». Певні досягнення мають жіночий хор «Барви», мішаний хор «Мрія», ансамблі «Намисто» та «Горянка», ансамбль баяністів та духових інструментів. На святі «За знання» відзначили провідних солістів цих колективів.
 
Не оминули увагою при відзначенні кращих студентів роботу в танцювальних колективах «Фантазія» та «Самоцвіти».

Валерій Ковтун схвально відгукнувся про роботу студентського парламенту, головою якого є Інна Якуб’як. Під її керівництвом організовано багато добрих справ. Студенти коледжу взяли участь у відновленні у Коломиї Стрілецьких свят. Вони постійно доглядають за місцем останнього спочинку видатного українського громадсько-політичного діяча Кирила Трильовського.

Нещодавно з ініціативи студентського парламенту педагогічного коледжу і за підтримки молодіжної ради при міському голові на базі коледжу був проведений круглий стіл з питань організації учнівського самоврядування шкіл міста та студентського самоврядування технікумів та коледжів Коломиї.

Всі здобутки студентів коледжу були гідно оцінені. Найактивніші та найуспішніші студенти вийшли на сцену і отримали з рук керівництва коледжу свої відзнаки. Між нагородженнями дарували своє мистецтво глядачам вищезгадані колективи коледжу. Загалом дійство тривало майже три години.

Автор: Софія МАКОВЕЦЬКА
Джерело: Коломийські Вісти