друкувати


На Коломийщині відкрили пам’ятну дошку українському вченому М.Іваничуку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-10 03:00:31

9 травня 2012 року в Пилипівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» відбулось урочисте встановлення меморіальної дошки (барельєфу) Михайлу Миколайовичу Іваничуку.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич привітав всіх присутніх з визначною подією, адже вшанування достойного українського діяча, вченого - честь для громади і для історії, а встановлення пам’ятного барельєфу на малій батьківщині в селі Пилипи Михайлу Миколайовичу Іваничуку є увіковічненням пам’яті про ще одного достойного сина українського народу.

Михайло Миколайович Іваничук – український вчений – геоморфолог, полярний дослідник, професор, член Наукового товариства імені Т.Шевченка, під керівництвом якого проходила експедиція Арктикою і було відкрито чотири острови на Землі Франца Йосифа.

Голова райдержадміністрації представив племінника М.М. Іваничука Романа Івановича Іваничука – українського письменника, поета, громадського діяча, Героя України, одного з організаторів Товариства української мови імені Т.Шевченка, члена Спілки письменників України, депутата Верховної Ради України І скликання, Заслуженого працівника культури України, лауреата Державної премії УРСР імені Т.Шевченка, Літературної премії імені А.Головка, премії імені І.Мазепи, який прибув на цю визначну подію. Роман Іваничук подарував школі авторські книги та висловив вдячність за те, що не забувають видатних науковців та вчених та розповів історію свого роду.

За активну допомогу в встановленні меморіальної дошки вручили грамоти директору Пилипівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Герману Михайлу Васильовичу, який і проводив пошукову роботу про життя Михайла Іваничука; директору фірми «Терракота» Микитюку Михайлу Богдановичу; родині Войцехівських і Слободянів, які є родичами М.Іваничука.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА