друкувати


Медаль чемпіонату України I ліги з баскетболу у коломийського "Тирлича"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-09 02:00:42

Минулої неділі завершився чемпіонат України з баскетболу (І ліга). Коломийський баскетбольний клуб «Тирлич»  провів фінальні ігри. Перший матч зіграли з дніпропетровським клубом  «ІНВАСПОРТ».

З перших же хвилин гри «тирличани» взяли гору і після другого періоду лідирували з відривом більш ніж 30 очок. Відмінна гра коломийців у захисті не залишила суперникам жодного шансу. Свисток судді зафіксував рахунок 104:55 на користь БК «Тирлич».

5 травня «тирличани» зустрілися з господарями паркету - БК «Кіровоград». Протягом перших двох двадцятихвилинок перевага та фортуна була на боці коломийської команди, та в результаті другий період завершився з рахунком 40:38. Та перемогу в цьому матчі з рахунком 76:89 здобули кіровоградці.

Наступного дня в баскетбольному поєдинку БК «Тирлич» зустрівся з командою КТУ м. Кривий Ріг, яка торік виступала у Вищій лізі та потрапила до п‘ятірки кращих. Варто зазначити і той факт, що за КТУ грав баскетболіст Сергій Нетреба, який встановив рекорд 2011 року, закинувши у кошик понад 60 очок.

Проте ні рекордсмен, ні підготовка команди не зупинила коломийський клуб: вони впевнено йшли до перемоги. З рахунком 82:72 переміг «Тирлич».

За результатами проведених фінальних матчів визначили переможців чемпіонату України I ліги з баскетболу: «золото» отримав БК «Кіровоград», «срібло» - у команди з м. Сарни, «бронзова» медаль у коломийського БК «Тирлич».

Нагадаю, що минулоріч «Тирлич» вже грав у фіналі чемпіонату і посів п‘яте місце. Ще тоді, за словами граючого тренера Андрія Романиці, команда вирішила чітко виконати завдання, яке перед ними ставив президент клубу Роман Бортейчук – отримати медаль чемпіонату України I ліги з баскетболу.

«Ігри  були важкими, але ми згуртовано боролися за успіх команди, за призове місце. Я вважаю, що це хороший результат для коломийської команди. Попереду нас ще чекають ігри чемпіонату області, наразі там ми на першому місці», - зазначив Андрій Романиця.

Хорошою новиною є і те, що всім гравцям БК «Тирлич» присвоїли звання кандидатів у майстри спорту України з баскетболу.

«Команда показала кращий результат, кращу гру, ніж торік – це добре. Отримали заслужену медаль і не зупиняються на досягнутому. Завдання «Тирлич» виконав», - зазначив президент БК «Тирлич» Роман Бортейчук.

Оновлений склад команди показав справді професійні матчі. За БК «Тирлич» грають, як молоді гравці - Роман Дубей та Любомир Бортейчук, так і досвідчені - майстер спорту Андрій Костко, Віктор Сачук, Денис Спірідонов, саме вони задають хорошого темпу та якості гри.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти