друкувати


Цигарки не пронесли через кордон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-07 02:40:29

Професіоналізм, який майже не щодня підтверджують прикордонники в відділу прикордонної служби "Красноїльськ" Чернівецького загону, ще раз довів, що українсько-румунський кордон під надійним замком.

Так, днями в двох випадках, на ділянці відділу "Красноїльськ" було виявлено 47 ящиків цигарок, які контрабандисти намагалися переправити до сусідньої Румунії.

5 травня, знаючи заздалегідь про можливе незаконне переміщення цигарок, охоронцями кордону були вжиті спеціальні заходи щодо пошуку правопорушників. І не дарма, оглядаючи місцевість прикордонниками за допомогою службового собаки "Дара" було виявлено доріжку слідів від 2-3 осіб, що вела в сторону державного кордону. Рухаючись по сліду на відстані 100 метрів до загороджувального паркану, "зеленими беретами" виявленні 20 ящиків цигарок марки "Дойна".

Ще 27 ящиків цигарок, цієї ж марки, було виявлено двома днями раніше. Отримавши інформацію про можливу протиправну діяльність на кордоні, правоохоронці здійснили перевірку даного району, де серед лісу групою реагування помічено два автомобіля підвищеної прохідності та сліди коней біля них, що вели в бік кордону. Відпрацьовуючи сліди за допомогою службового собаки охоронці вийшли на замасковану схованку з цигарками, які були обгорнуті в чорні поліетиленові пакети та приготовлені для переправи.

Як в першому так і другому випадку всі цигарки доставлено на відділ прикордонної служби "Красноїльськ" та передано відповідним органам. Наразі триває пошук осіб, причетних до протиправної діяльності.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону