друкувати


Антени на дахах повинні бути сертифіковані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-04 03:15:10

Міська рада встановила порядок встановлення та експлуатації телевізійних антен, телекомунікаційного обладнання, приладів кондиціонування на багатоквартирних житлових будинках Івано-Франківська.

Відповідно до затвердженого сесією положення всі технічні елементи (пристрої), які встановлюються в багатоквартирних житлових будинках м. Івано-Франківська, повинні бути сертифіковані на території України, а пристрої, які випромінюють електромагнітну енергію в навколишнє середовище, мати висновок санітарної епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України.

Встановлення телевізійних антен, антен супутникового телебачення на дахах, стінах будинків та споруд погоджується з управителем та за умови герметизації місця проходження кабелю через конструктивні елементи будинку. Забороняється розміщення антен на м’яких покрівлях, а також кріплення технічних елементів до димовентканалів.

Ще донедавна дозволи на прокладання інтернет-мереж житловими будинками видавали жеки.

Погодження на встановлення технічних елементів (пристроїв) на конструкціях в будинках проводиться управителем будинку безкоштовно за наявності у заявника відповідних документів.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК