друкувати


Прикордонний собака допоміг виявити схованку з цигарками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-03 02:15:19

В останній день квітня, охоронцями кордону Чернівецького загону припинено чергову спробу незаконного переміщення молдовських цигарок через українсько-румунський кордон.

Близько 20.00 години, прикордонним патрулем відділу «Красноїльськ» було помічено рух однієї невідомої особи, в бік державного кордону. Вході спрацювання сигналізаційного пристрою «Хміль» невідомий почав втікати в зворотному напрямку. З прибуттям в заданий район групи реагування на даній місцевості за допомогою службового собаки «Альфа», було організовано пошук невідомого.

За короткий час собакою було взято слід, що привів охоронців кордону в чагарникову гущу поблизу кордону, де на відстані 100 метрів від лінії державного рубежу в замаскованій схованці прикордонниками виявлено 24 ящики цигарок молдовського виробництва марки «Дойна», котрі були обгорнуті чорною непрозорою плівкою. Після оформлення відповідних документів цигарки були передані відповідним органам. Наразі тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону