друкувати


Превентивні заходи у боротьбі з наркоманією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-26 03:15:56

Упродовж трьох тижнів на Івано-Франківщині під прискіпливою увагою міліції та інспекції по контролю за лікарськими засобами перебували об’єкти легального обігу наркотичних, психотропних, сильнодіючих, отруйних лікарських засобів.

У рамках проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Батискаф» правоохоронці здійснювали перевірки щодо дотримання працівниками медичних закладів, аптечних складів та аптек вимог законодавства та службових інструкцій з обліку, відпуску, умов зберігання цього виду лікарських засобів.

За період проведення операції в Івано-Франківській області загалом було перевірено 53 медзаклади, 7 оптових аптечних складів, 117 аптек. За результатами перевірок працівники міліції виявили 15 порушень вимог чинного законодавства щодо обігу наркотичних, психотропних, сильнодіючих, отруйних лікарських засобів та прекурсорів. Виявлені порушення стали підставою для проведення досудового слідства по 9 кримінальних справах. У двох випадках йдеться про викриті факти збуту психотропних речовин, четверо осіб притягується до кримінальної відповідальності за порушення встановлених правил зберігання, обліку і відпуску нарковмісних лікарських засобів, а в Рожнятівському, Тисменицькому та Коломийському районах задокументовано 4 факти зберігання або збуту отруйних і сильнодіючих речовин.

За наслідками операції також складено 6 адміністративних протоколів щодо осіб, які здійснювали господарську діяльність без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності. У ході проведення оперативно-профілактичних заходів з нелегального обігу вилучено 456 доз наркотичних, сильнодіючих та отруйних лікарських засобів, а також понад 13 кілограмів прекурсорів.

На даний час вирішується питання про порушення ще 3 кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених статтею 320 Кримінального кодексу України (порушення правил зберігання, обліку, відпуску психотропних речовин або прекурсорів).

Заходи міліції на цьому напрямку роботи мають як профілактичне, так і превентивне спрямування і зумовлені тим, щоби ці засоби не потрапляли до рук сторонніх осіб або тих, що виношують злочинні наміри з виготовлення і збуту наркотиків.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області