друкувати


"Союз Чорнобиль України" проводить зустрічі з коломийськими школярами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-26 04:00:47

Напередодні роковин Чорнобильської трагедії вже традиційно за ініціативи голови Коломийської організації «Союз Чорнобиль України» Віктора Позніка проводиться зустрічі з школярами міста і району на тему «Вибух реактора на Чорнобильській атомній станції та життя після катастрофи».

Цьогоріч для дітей підготували любительський фільм про життя в Прип’яті 26 років після трагедії. Перша зустріч відбулася в Нижньовербізькій школі.

Нещодавно коломийські чорнобильці відвідали місто Прип’ять. Під час подорожі зняли любительський фільм про сьогодення міста. Нині там пустка. Про це та багато іншого розповіли дітям ліквідатори аварії на атомній станції. Вони переконані, щоб запобігти подібній катастрофі на майбутнє, треба говорити про це нині.

Віктор Познік, голова Коломийської організації «Союз Чорнобиль України», наголосив: «Дітям  треба розповідати про катастрофу, як ми це пережили, проводити усі ці зустрічі, адже після розповідей  у дитини змінюється світогляд, дитина отримує  інформацію з перших уст і набагато краще сприймає реалії події».

Минуло більш як чверть століття після чорнобильської аварії, а дотепер відчутні страшні насліди радіації. «На Коломийщині ліквідаторам аварії на ЧАЕС допомагають вирішувати нагальні потреби, не залишають поза увагою і дітей чорнобильців, а таких у районі  30. Для них впродовж навчального року організовують безкоштовне гаряче харчування, а також оздоровлення у пришкільних відпочинкових таборах», – розповіла Любов Угринчук, спеціаліст відділу освіти Коломийської РДА.

Щороку у всіх навчальних закладах проходять години пам’яті, відкриті виховні заходи, на які запрошують ліквідаторів аварії. Нікого не забувають і протягом року.

Учні підготували плакати про Чорнобильську катастрофу, музичні композиції та готуючись до заходу провели пошуково-дослідницьку роботу з цієї теми. Виховні години та зустрічі з чорнобильцями відбуваються в усіх навчальних закладах Коломийщини.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА
Джерело: Коломийські Вісти