друкувати


Відбувся фольклорний фестиваль "Писанка 2012"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-23 04:00:50

21-22 квітня 2012 року відбувся обласний фольклорний фестиваль «Писанка 2012».

Розпочалось дійство урочистою ходою від міської ратуші до Музею писанкарства, де і відбулось урочисте відкриття обласного фестивалю «Писанка 2012».

На фестиваль з’їхались учасники та гості з усієї України. Привітати гостей завітали: голова облдержадміністрації Михайло Васильович Вишиванюк, заступник голови облдержадміністрації Роман Ярославович Іваницький, начальник обласного управління культури Володимир Васильович Федорак, голова райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич, міський голова Ігор Богданович Слюзар та преосвященний владика Миколай Сімкайло.

Першим присутніх привітав владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Микола Сімкайло. та побажав разом розвивати і втішатися таким прекрасним заходом, аби весь світ милувався красою фестивалю «Писанка 2012».

Начальник обласного управління культури Володимир Васильович від імені міністра культури України зачитав вітальну адресу та подякував всім, хто створив незабутні хвилини радості перебування на фестивалі «Писанка-2012».

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк привітав колективи та гостей фестивалю і наголосив, що нині такі фестивалі відроджують та пропагують українську культуру, традиції та подякував організаторам дійства та гостям, які прибули до нас з Дніпропетровщини, Хмельниччини, Закарпаття та багатьох інших регіонів країни. Також Михайло Васильович наголосив, що фестиваль «Писанка» розвиває патріотизм, підносить культурну спадщину нашої землі та культивує величне свято – Христове Воскресіння.

У програмі фестивалю були різноманітні дійства, серед яких: конкурсний розпис писанок, мистецька програма за участю колективів народної аматорської творчості, виставка композиції Великодньої тематики, виставка-продаж творів декоративно-ужиткового мистецтва, а ввечері розважальна програма «Коломийська забава».

На обласний фольклорний фестиваль писанкарства позмагатися в майстерності розпису яєць до Коломиї з’їхалися майстрині з різних областей України. В Коломиї цей фестиваль з 2006 року проводиться традиційно у першу суботу та неділю після Великодня.

Переможцям та учасникам фестивалю вручили нагороди та подяки.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА