друкувати


"Кольори душі" у Івано-Франківську презентує надвірнянський митець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-23 12:15:20

«Кольори душі» митця. Саме під такою назвою художник з Надвірнянщини презентував свою першу персональну виставку. На ній — 45 живописних полотен. Центральна частина експозиції — це рідний митцеві світ гуцульського мистецтва й побуту. Троїсті музики, запальні етнотанки, мотиви та геометричні орнаменти вовняних ліжників та вишиванок, і звісно, яскравий колорит, притаманний мешканцям гір.

Життєрадісний колорит — це не єдина візитівка Василя Бенюка. Митець віднайшов також власну характерну манеру живопису. Динамічні мазки чималого пензля — наче максимально збільшені пікселі. Вони є частинами зображення, котре розгледіти зблизька іноді важко. Потрібно відійти від полотна на кілька кроків, аби впізнати до прикладу у «Материнстві» силует Мадонни з немовлям на руках. Наразі автор продовжує роботу над цією серію робіт, а також планує нові несподівані виставки.

У цій експозиції зібрані роботи, створені митцем впродовж останніх 8 років. Окрім гуцульської тематики на полотнах — пейзажна краса Карпат, цвіт закарпатської сакури, смачні натюрморти та квіткові букети. А ще — кілька робіт, написаних з екзотичної натури у Іспанії, де прикарпатський художник побував на пленері.

Джерело: Радіо «Західний полюс»