друкувати


Українські горілки удостоїлися подвійних золотих медалей в США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-18 02:40:33

Завершився 12-й найбільший щорічний конкурс алкогольних напоїв "San Francisco World Spirits Competition" в США.

Список переможців показав - українські виробники навчилися робити продукцію міжнародної якості. Так, "МЪРНАЯ. Стародавній Київ" і "Nemiroff Distinct" удостоїлися нагороди - Double Gold (подвійні золоті медалі) - і увійшли в 10-ку найкращих горілок у світі.

Вперше "San Francisco World Spirits Competition" проводився ще у 2000 році, з тих пір він став найбільшим і найавторитетнішим конкурсом міцних напоїв у світі. В цьому році дегустаторам довелося нелегко, оскільки в конкурсі брали участь рекордна кількість учасників - 1215 напоїв з 60-ти країн. Авторитетне журі – понад 30 суддів з алкогольного бізнесу, найбільші ресторатори і журналісти спеціалізованих засобів масової інформації Америки - оцінювали напої методом сліпої дегустації.

Щороку найбільші в світі виробники алкоголю борються за звання кращого, але навіть їм не завжди під силу потрапити в список переможців - результати конкурсу завжди об'єктивні і вплинути на них неможливо.

Характерно, що українські напої виявилися не тільки кращі за зарубіжних за смаковими якостями, не менш важливою відмінністю стала їх прийнятна ціна: вартість горілки "МЪРНАЯ. Стародавній Київ" - 32 грн., а "Nemiroff Distinct"- 98 грн. за пляшку. За зарубіжних конкурентів доведеться заплатити в кілька разів більше.

Джерело: ТСН