друкувати


Сноубордисти та лижники здійснили одночасний спуск з 6-ти вершин Українських Карпат

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-13 02:00:02

Нова сторінка у вітчизняній книзі рекордів. Кращі сноубордисти та лижники країни здійснили одночасний спуск з шести головних вершин Українських Карпат. Це «двотисячники» Говерла, Петрос, Ребра, Бербенескул, Гутин Томнатик і Піп Іван. Усі вони розташовані на Чорногірському хребті, що й дозволило встановити рекорд — шість спусків здійснили за один день.

Єдина представниця прекрасної статі серед рекордсменів зізнається — реалізувала одну з найзаповітніших своїх мрій. Але попереду — ще чимало якщо не вищих, то принаймні крутіших, а відповідно й складніших схилів для спуску.

До техніки безпеки вимоги були підвищеними. У підсумку — лише 2 подряпини. Окрім лавинного спорядження, яке довелося тягнути на собі підкорювачам вершин, велися постійні спостереження за станом снігу. А за день до рекорду відбувся пробний обліт території та визначення ймовірних ліній спуску.

Чергове звершення у категорії «Спорт, спеціальна підготовка, масові заходи» офіційно зафіксували представники Книги рекордів України. До речі, це вже другий здобуток для вітчизняного видання, здійснений на базі відомого гірськолижного курорту.

Джерело: Радіо «Західний полюс»