друкувати


Коломийянка Юлія Оробець підняла "золоту медаль"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-12 02:00:52

Щороку коломийські пауерліфтери «піднімають» свої заслужені медалі на чемпіонатах України, Європи та світу. Не стали винятком і ці змагання, де спортсмени знову довели, що Коломия є одним з кращих центрів пауерліфтингу.

У Кам’янець-Подільському завершився чемпіонат України з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, в яких взяли участь і коломийські спортсмени. Зокрема відмінний результат показала Юлія Оробець. Пауерліфтинг, зазвичай, називають силовим триборством. Це пов’язано з тим, що в нього входять три вправи, в яких Юлія Оробець і виборола «золоту» медаль. Це присідання зі штангою на плечах – 135 кг, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві – 80 кг і станова тяга штанги – 130 кг. У сумі триборства Юлія своїм результатом зробила серйозний відрив між першим і другим місцем – майже 55 кг, тому змагатися з нею іншим учасницям було не під силу.

Тренують коломиянку заслужений тренер України, майстер спорту міжнародного класу Василь Оробець та заслужений майстер спорту України Інна Оробець.

«Пауерліфтингом Юля займається вже понад два роки. До цього вона ходила на легку атлетику. Але мабуть така доля: спробувавши себе у силовому триборстві, сказала твердо, що хоче займатися саме цим видом спорту. Я не підтримував це рішення (посміхається), але мене вмовили. Я знаю одне: якщо людина має бажання, їй треба допомагати і сприяти, а тим паче Юля мені пообіцяла, що слухатиме і робитиме все, що скажу», – розповів Василь Оробець.

Також у цих змаганнях брала участь ще одна коломиянка, юніорка Уляна Симотюк (вагова категорія 72 кг). У загальній сумі спортсменка підняла 390 кг, а третю сходинку посіла пауерліфтерка з результатом 392 кг. Відрив невеликий, але спорт є спорт. Тому на наступних змаганнях в Уляни є можливість підняти свій черговий рекорд.

Далі коломийських спортсменів чекають дуже важливі змагання – чемпіонат світу, який відбудеться в Чехії і до якого вони ретельно та наполегливо готуються.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти