друкувати


Цьогоріч податкову декларацію слід подати до 10 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-11 12:00:47

До 10-го травня фізичні та юридичні особи повинні подати квартальну звітність. Адже згідно нового податкового законодавства всі платники єдиного податку мають надати відповідну декларацію не в 5-ти денний термін після закінчення кварталу, як було раніше, а в 40-а денний.

Наразі від підприємців-спрощенців прийнято лише 22% від очікуваної звітності, Від суб'єктів господарювання фізичних осіб лише 16%. Тож зважаючи на таку дисциплінованість громадян та нюанси нововведень податків ці очікують масові черги в останні дні подання декларацій. Як свідчить практика саме тоді активізується 65% платників. Аби попередити травневий ажіотаж просять мешканців подати звітність якомога раніше.

Черг поки не має, однак віконечка для подачі декларацій не пустують. Для тих, хто приходить зі звітністю в останні дні її подачі сумлінні платники мають обґрунтоване виправдання.

Податківці наголошують, змінилися не лише форми декларацій, а для підприємців спрощенців ще й терміни подачі. Тому, аби роз'яснити платникам податкові зміни працівники служби проводять відповідні семінари. Черговий відбудеться 11 квітня, о 10:00 в Народному домі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»