друкувати


Цьогорічний Кубок Правобережжя з «Що? Де? Коли?» забрали львів’яни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-10 12:29:59

Останні вихідні пройшли в Івано-Франківську під прапором інтелекту. Адже 7-8 квітня тут, в приміщенні затишного клубу-кафе «Барселона», відбувались ігри фестивалю «Що? Де? Коли?» «Відкритий Кубок Правобережжя-2012».

Як повідомив головний організатор і натхненник фестивалю, івано-франківський знавець Володимир Пилянський, фестиваль такого масштабу вперше відбувається в місті Франка. Участь в ньому взяли 18 команд з міст Львова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська та Городенки, які взяли участь одразу в двох важливих турнірах, сертифікованих Міжнародною асоціацією клубів «Що? Де? Коли?»: «Кубок Межиріччя» (7 квітня) та «Інтелектуальна ворона» (8 квітня). При чому в другому турнірі команди брали участь синхронно з кількома сотнями команд з усього пострадянського простору, серед яких – сотня кращих команд Міжнародної асоціації клубів. «До участі у фестивалі, - розповідає пан Пилянський, - ми також запрошували команди з міст Києва, Донецька та Одеси і чимало з них навіть попередньо зголосились взяти участь, проте з певних об’єктивних причин їм так і не вдалося прибути».

За підсумками двох днів ігор упевнену перемогу здобула команда «Песиголовці» зі Львова, на другому місці – тернопільська команда «Західний полюс», на третьому – ще одна львівська команда - "Finntrolls".

Крім того, в процесі турніру «Кубку Межиріччя» проводився залік першості Івано-Франківської області, в якому удача посміхнулася івано-франківській команді «Сітхи Єгови».

«Цей турнір, - говорить В.Пилянський, - став першою ластівкою у впевненому поступі західноукраїнських команд «Що? Де? Коли?» до високих стандартів і сприяє пропаганді серед молоді навичок командної роботи, інтелектуального розвою і праці на благо суспільства».

Знавець висловив переконання, що такі ігри стануть традиційними для Івано-Франківська, і наступного року географія «Відкритого Кубку Правобережжя» буде набагато ширшою.

Автор: Сергій БІЛИЙ