друкувати


Цивільні журналісти побували на військовому аеродромі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-05 03:05:38

Сьогодні журналісти Івано-франківських регіональних та всеукраїнських телевізійних каналів, радіо та газет побували на військовому аеродромі 114-ї бригади тактичної авіації. Там вони побачили, як відбувається підготовка Українських військових пілотів до виконання завдань з охорони неба під час проведення міжнародного чемпіонату "Євро-2012". Вони стали свідками того, як пілоти виконували польоти на бойових літаках Міг-29 та навчально-тренувальних літаках Л-39.

За задумом навчань, Л-39 виконували функцію порушників повітряного простору України. А пілоти-винищувачі мали їх ідентифікувати у повітрі та примусити до посадки на військовий аеродром. З поставленими завданнями пілоти впорались успішно.

- Я ніколи не був проти того, щоб журналісти висвітлювали те, як навчаються і літають наші пілоти, - зазначив командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. - Адже суспільство має знати, що Україна має потужні Збройні Сили, що літаки літають, що люди підвищують свої навички та класність. Отже ми завжди раді тим представникам мас-медіа, які об'єктивно і правдиво підходять до висвітлення армійського життя.

- На військовому аеродромі я вперше, хоча народилась і виросла у Івано-Франквіську, - розповіла журналіст обласного телебачення "Галичина" Юлія Юзьків. - Мене вразило те, як сумлінно і відповідально підходять до виконання своїх обов'язків всі військовослужбовці частини. Як пілоти люблять небо... Мені приємно, що збільшилась кількість польотів, що льотчики мають можливість тренуватись. Я вірю в те, що наші повітряні кордони надійно захищені.

- Наших глядачів завжди цікавило те, як відбуваються польоти, яким є процес підготовки літаків та льотчиків, - поділилась журналіст національного телебачення ІСТV Оксана Кваснишин. - Я вдячна командуванню частини за те, що ми отримали таку можливість не просто розповісти а й показати нашу авіаційну бригаду в дії. Переконана, що цей наш сюжет на позитивне багато негативних питань простих громадян.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України