друкувати


Прикарпатські митці зустріли квітень з новими виставками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-05 11:00:59

«Нарешті квітень». Макет афіші мистецького дійства під такою назвою потрапив на дерево. А однойменна виставка тривала лише кілька хвилин. На заваді продовженню стала нелагідна весняна погода — адже експозицію розгорнули під відкритим небом. Для автора робіт — Романа Шаблевського ця виставка мала б бути вже третьою персональною.

До короткочасної експозиції потрапили роботи, створені впродовж двох років. Є й такі, котрим виповнився лише десяток днів. Це як монохромна, так і вельми барвиста графіка. Плакати, обгортки та пластик стали авторові у нагоді і як основа для творчості — замість полотна, і як декор для оформлення робіт. На них поруч з малюнками іноді уживаються цілі фрази від автора — його емоційні враження.

Зовсім поруч, лише на 5 поверхів вище — ще одна експозиція. У традиційнішому оточенні — не менш експериментальні за змістом полотна луцької мисткині Маргарити Паламарчук.

Понад 2 десятки робіт — це малярство із застосуванням цілком нетрадиційних матеріалів. Для живописних колажів авторка використала бите скло, дзеркала та батарейки, мотузки та навіть риб'ячі скелети. Ця виставка діятиме аж до середини квітня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»