друкувати


Кращі маленькі автори благодійних листівок отримали свої нагороди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-05 12:00:25

Переможці конкурсу малюнків на великодню тематику, який проводився благодійною організацією «Мій край» в рамках акції «Благодійна листівка. Великдень 2012» отримали свої заслужені нагороди.

Традиційно вже церемонія нагородження проходила в приміщенні офісу БО «Мій край», куди завітали тринадцять переможців та призерів конкурсу – учні Тлумацької школи-інтернату, Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Івано-Франківської ЗОШ №13 та Вовчинецької ЗОШ І-ІІ ступеня (ще трьох учнів Снятинської школи-інтернату з об’єктивних причин було нагороджено раніше).

Призерів конкурсу привітав голова правління організації Андрій Матійчик. Він же вручив їм грамоти та призи. Призові набори, зокрема, включали книжки, солодощі, а також квитки до театру кіно «Люм’єр» та на Льодову арену. Крім того, дітям було презентовано листівки виготовлені на основі їх власних малюнків.

«Акція «Благодійна листівка», - розповідає пан Матійчик, - відбувається вдруге і вже встигла набути певного резонансу. Діточки, яких, власне, сьогодні і нагороджуємо, малювали малюночки. Потім ми на основі цих малюнків виготовляли листівки. А тепер ми разом ці листівки реалізуємо. Звісно ж основний тягар роботи з реалізації БО «Мій край» та наші партнери беруть на себе. Втім, залучення до цього процесу діточок є також дуже важливим, оскільки це навчає дітей з ранніх років робити добро іншим».

Зі слів А.Матійчика, реалізація листівок вже триває. Активну участь в ній взяли такі організації, як Державний комітет земельних ресурсів України та головне управління держкомзему в Івано-Франківській області, Вовчинецька сільська рада Івано-Франківської міськради та Івано-франківське регіональне управління державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву,  комплекс «Парк Готель», фірми «Тикаферлюкс», «Сезам» та «Альтернатива», газета «Вікна» та радіо «Калуш ФМ», громадська ініціатива «Загальна мобілізація» та ГО «Українське реєстрове козацтво», які замовили по сто листівок з власним логотипом, а також  калуська фірма «Стелс», молодіжна адміністрація Івано-Франківської області, магазин «12 персон», регіональне відділення «Альфа страхування», дизайн-студія «Інтер’єр», перевізник «Еталон таксі 15 58», які взяли листівки під реалізацію. Відтак, на сьогоднішній день від продажу листівок вже виручено близько 7-8 тисяч гривень.

Загалом же від акції, яка триватиме до Великодня та протягом орієнтовно тижня після Великодня планується отримати не менш, як 18 тисяч гривень. Всі ці кошти будуть витрачені на потребу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

«Мені було приємно малювати для тих діточок, хто з тих чи і інших причин, на жаль, залишилися сьогодні без батьків, - коментує свою участь в акції переможниця конкурсу – учениця Івано-Франківської ЗОШ №13 Анастасія Парипа, - Цим діткам зараз важко. Адже вони не знають материнської ласки. А тому їм дуже приємно буде дізнатись, що задля них дти намалювали так багато листівок».

Організатори акції стверджують, що успіх, яким «Благодійна листівка» вже вдруге користується у наших краян, свідчить лише про одне: напрямок роботи обрано вірно, а тому акція продовжуватиметься з року в рік.

Автор: Сергій БІЛИЙ