друкувати


На засіданні комісії ТЕБ та НС обговорювалось питання профілактики пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-02 05:15:35

На Івано-Франківщині відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На розгляд засідання було винесено питання про активізацію роботи з профілактики пожеж в житловому секторі громадян та запобігання виникненню пожеж, пов’язаних з випалюванням сухої рослинності.

У своїй доповіді начальник Управління Держтехногенбезпеки в області Олег Масляк зазначив, що з початку 2012 року на території області зареєстровано 203 випадки пожеж у житлових будинках та допоміжних спорудах, що на 25% більше ніж за аналогічний період минулого року. Під час пожеж у власних оселях загинуло 22 мешканці краю, з них- 1 дитина, ще 20 людей на пожежах отримали травми.

Домінуючою причиною загибелі людей під час пожеж, зауважив Олег Масляк, є недотримання громадянами правил пожежної безпеки: необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації пічного опалення, електричних та газових приладів. Сприяє цьому фізичне зношення електромереж, приладів опалення, погіршення технічного стану житлових будинків, особливо в помешканнях соціально-незахищених верств населення.

Як свідчить статистика, внаслідок пожеж найчастіше гинуть особи без певного роду занять та пенсіонери.

З метою зменшення загибелі людей на пожежах у житловому секторі, мінімізації негативних наслідків пожеж та на виконання рішення колегії МНС України від 26.01.2012 року №10, наказу МНС України від 05.03.2012 року №566 «Про організацію та порядок проведення у співпраці з органами місцевого самоврядування перевірок стану дотримання правил пожежної безпеки у приватному житловому секторі, де проживають соціально незахищені громадяни» Олег Михайлович запропонував створити при райдержадміністраціях, міськвиконкомах рейдові групи із включенням до них представників депутатського корпусу, відділу соціального захисту населення, внутрішніх справ, комунальних служб, пожежно-рятувальних підрозділів, інспекторів Держтехногенбезпеки, добровільних пожежних формувань, громадських організацій для проведення перевірок стану дотримання правил пожежної безпеки у приватному житловому секторі, де проживають соціально незахищені громадяни.

В ході засідання було запропоновано організувати і провести спільні рейди та відпрацювання питань пожежної безпеки житлових будинків соціально незахищених громадян та неблагонадійних сімей. До участі в таких рейдах залучити фахівців УЕГГ та РЕМу.

Підсумовуючи засідання комісії, начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Стебницький акцентував увагу на відповідальність посадових осіб за належне виконання ними завдань.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області